HTML

telex

Világpolitka, fontos hírek, értéksemleges elemzések, összefüggések első kézből.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Gyerekrendőröket alkalmaz a rendőrség?

2008.01.20. 22:19 nemkellvagta (törölt)

A TELEX értesülései szerint gyerekkorú rendőrök bevetését tervezi a rendőrség az utóbbi időkben egyre súlyosabb méreteket öltő és a közvéleményt sokkoló gyermekbűnözés megfékezésére. Az ORFK, TELEXnek név nélkül nyilatkozó magasrangú munkatársa szerint megszületett a megállapodás a rendészeti minisztérium és a rendőrség között. Ennek értelmében megvalósulhat az, a civil szervezetek által is támogatott kezdeményezés, mely szerint kísérleti jelleggel, elsőként Budapest belső területein a rendőrséghez csatlakoznának 8-14 éves gyerekek. A gyerekrendőröket szigorú felvételi vizsga és erőnléti tesztek után vetnék be a város veszélyesebb területein, aluljárókban és pályaudvarok környékén. A TELEXhez eljuttatott tervezet szerint a gyerekek felnőtt rendőrökhöz csatlakozva járőröznének. A gyerektörzs létszáma először 20-25 fő lenne és mintegy 200 főig növelnék az elkövetkező hónapok során. A neve elhallgatásával nyilatkozó tisztviselő szerint a rendőrgyerekek éles lőfegyvert nem, de gumibotot és gázspray-t jogszerűen használhatnának. Lapunk munkatársai megkeresték a rendőrségnek egyenruhákat gyártó és szállító céget, ahol megerősítették: az ORFK-tól 50 darab, különböző méretű gyerek rendőrruhára kaptak megrendelést az elmúlt napokban. A TELEX által megkérdezett szakértők szinte egyöntetűen üdvözölték a gyerekrendőrség felállításának ötletét, kiemelve azt, hogy a gyerekeket a hatályos törvények értelmében nem terheli jogi felelősség az esetleges túlkapások miatt, valamint, hogy a rendőri fizetés töredékéért dolgoznának.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://telex.blog.hu/api/trackback/id/tr96305108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.01.21. 12:11:42

ez az! Gyerekrendőr - mekkora ötlet! És ha szerez egy éles fegyvert, akkor sem lehet felelőségre vonni?

Dr.White(man) 2008.01.21. 15:09:49

Nagyon jó!!! Az önvédelmi klubokban tanulók élesben tesztelhetnék a tudásukat az utcán - és nem büntethetők. A sok kedves kis Maugli végre kicsit visszább venne a nagy arcából. Sajnos van belőlük elég, még ha tagadjuk is.
Erre az ötletre még anyagilag is hajlandó lennék áldozni: inkább mint hogy a játékgépező, mp3-t rabló, késelő purdékat tömjük a milliárdokkal!!!

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2008.01.22. 01:52:18

Az afrikaiak már rég kitalálták ezt.

bv 2008.01.22. 17:47:02

hát nem tudom..gyerekrendör..fene tudja..ebben az országban minden lehetséges..de mondjuk az is érdekes,hogy egy 12 éves gyerek,mert nem büntethetö leszurkáljon bárkit az utcán annélkül,hogy felelösségre lehetne vonni!Hát engem nem érdekelne,hogy hány éves ha a rokonomat szurná le egy ilyen tetves cigány kölyök pár ezer forintért azt tuti én "felelösségre vonnám"!De többet nem is tenne ilyent..mert nem lenne keze amivel megtehetné...és még vitáznak,hogy csökkenteni kell e a büntethetöségi korhatárt..Kiváncsi lennék ha egy miniszter rokonát szurná le egy ilyen nyomorult féreg akkor is gondolkodna e ezen!

HanG99 2008.01.22. 23:05:55

ez hoax
másképp a komcsik papot vertek már megint az éjféli misén

Prophet 2008.01.22. 23:50:10

Rendkívüli helyzet állt elő. Stop. Nem tudunk mit kezdei a sorozatos csirkeb@szásokkal. Stop. Azonnali létszámnövelés szükséges. Stop. Gyerekrendőröket bevetni. Stop.

Mellesleg ezt én frankón nem hiszem el. Persze én vagyok a hülye, hogy az állatságokban kételkedem. Azért jó, hogy kiskorú, mert nem lehet feleslősségre vonni, meg keveset kell nekik fizetni? Viccnek jó.

(Zárójelben: a miniszter gyerekét nem tudják leszúrni. AUDI-ban hogy? Elitiskolákba nem járnak dakoták...)

Prophet 2008.01.22. 23:52:33

Most látom a blog címét. Jólvan... Amúgy védd le az 5leted, nehogy holnap visszahalld a médiában.
süti beállítások módosítása